Fes-te'n Voluntari

La base i la força de la nostra entitat són totes aquelles persones que, de manera voluntària, formen part dia a dia dels nostres projectes.

Creu Roja defineix el voluntariat com “tota persona que de forma reflexiva, solidària i desinteressada, desenvolupa una activitat en benefici de la comunitat, dins del marc de les finalitats i objectius de Creu Roja”. El voluntari o voluntària ofereix el seu temps lliure i dedicació i a la vegada es nodreix de l’experiència de les persones amb qui treballa. 

Són els voluntaris i voluntàries, que amb la seva empenta i iniciativa donen forma a les activitats que realitzem al territori de Mataró i Sant Andreu de Llavaneres; fent realitat cadascuna de les tasques que portem a terme per estar cada cop més a prop de les persones.

Espai de xarxa social de voluntaris de Creu Roja Espanyola
Accedeix a Mundo Cruz Roja
Accedeix a Canal Voluntario


 

Voluntaris a MATARÓ- SANT ANDREU DE LLAVANERES

Número de Voluntaris: 239

Ara mateix necessitem…

Voluntaris/àries per al punt de suport familiar

Busquem persones amb una formació específica dins l’àmbit social, per a fer seguiment social a famílies amb necessitats específiques. Els voluntaris i voluntàries tenen la funció d’entrevistar-se amb les famílies, fer una valoració de la seva situació i una proposta de pla de treball.

Disponibilitat: un dia a la setmana de dilluns a divendres, en horaris de matins o tardes

Voluntaris/àries per a fer sessions grupals amb famílies

Busquem persones amb habilitats comunicatives i amb motivació per a elaborar continguts de diferents sessions sobre estalvi energètic, economia de la llar, alimentació saludable, entre d’altres. Aquestes van adreçades a famílies que s’atenen en els diferents projectes de la Creu Roja.
Disponibilitat:un dia a la setmana de dilluns a divendres, en horaris de matins o de tardes

Voluntaris/àries per a fer sessions grupals amb persones en recerca de feina

Busquem persones amb habilitats comunicatives i amb motivació per fer accions formatives destinades a persones que estan buscant feina. Les accions a realitzar es concreten en formació en tècniques de recerca de feina,  en la realització d’un curs d’informàtica bàsica, accions de motivació i activació laboral,  un espai de recerca de feina i un espai d’orientació.

Disponibilitat:un o dos dies a la setmana de dilluns a divendres, en horaris de matins o de tardes

Voluntaris/àries per a fer serveis preventius

Busquem persones amb coneixements sanitaris per a participar de les atencions sociosanitaries d’esdeveniments esportius, espectacles, festes locals del territori.
Disponibilitat: preferiblement els caps de setmana

Encara no ets Voluntari? Encara no ets Voluntària?

Si vols participar de manera activa a Creu Roja Mataró- Sant Andreu de Llavaneres, i tens més de 16 anys, no dubtis en omplir aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més ràpid possible.
Fes-te’n Voluntari

Els passos per has de seguir per fer-te voluntari són els següents;

  1. Acollida i informació:

Vine a informar-te sobre el voluntariat els dimarts a la tarda de 16 a 19h i els dijous al matí de 10 a 13h a la nostra seu. Si continues amb el procés d’incorporació et donarem hora per l’entrevista de voluntariat.

  1. Entrevista de voluntariat
  2. Formació bàsica institucional

La Formació Bàsica Institucional (FBI) és un espai formatiu imprescindibleper a les persones que volen incorporar-se com a voluntaris o voluntàries a la Creu Roja i que té com a objectiu transmetre els coneixements mínims sobre la nostra Institució, tractant de donar resposta a les inquietuds que teniu les persones que us hi apropeu.

Amb aquesta formació,  pretenem que les persones que voleu participar com a voluntaris o voluntàries a la nostra Institució assumiu el repte i el compromís personal i solidari que això implica.

Fer el curs de Formació Bàsica Institucional

  1. Formació Específica

El voluntari o voluntària ha d’estar capacitat /da i ha de formar-se per l’activitat que realitza. Per això, abans que t’incorporis a l’activitat o durant la teva activitat, serà necessari que et formis en l’àmbit específic on participaràs.

  1. Signatura del compromís d’acció voluntària
  2. Incorporació a l’activitat